Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bandırma'dan, Bursa'ya organ nakli

Bandırma

Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbrek ve karaciğeri üç hastaya nakledilecek. Bandırma Devlet Hastanesi'nde bu sabah beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki erkeğin organlarından iki böbreği ve karaciğeri alınarak, Bursa'ya götürüldü.

Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbrek ve karaciğeri üç hastaya nakledilecek.
Bandırma Devlet Hastanesi’nde bu sabah beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki erkeğin organlarından iki böbreği ve karaciğeri alınarak, Bursa’ya götürüldü.
Üç hastaya hayat verecek olan organlar ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, “Bugüne kadar birçok beyin ölümü bildirdik. Bu akşam da, trafik kazasında ağır yaralandıktan sonra ve bu sabah beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki bir kişinin 2 böbreği ile karaciğeri, Bursa’da ki 3 hastaya nakledilecek. Bursa Tıp Fakültesi ve Acıbadem Hastanesi’nden gelen ekip, Bursa’ya götürecek ve Bursa’da bekleyen hastalarımız sağlıklarına kavuşacak.’’ dedi.
Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten de amaçlarının hasta kurtarmak olduğunu bildirerek, ‘’ Buradan alacağımız iki böbrek, Acıbadem Hastanemizde bekleyen iki hastamıza nakledilecek’’ diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli